De ce știm că SARS COV-2 nu a fost creat în laborator?

SARS COV-2 nu a fot creat în laborator. Dovezile. 

SARS COV-2 nu a fost creat în laborator. Dovezile.  Toți oamenii de știință știu că noul coronavirus nu a fost creat într-un laborator. Aceasta în ciuda teoriilor conspirațiilor. SARS COV-2 a evoluat în mod natural și a trecut la oameni dintr-o specie animală, cel mai probabil un liliac. Cu alte cuvinte, are origine animală și nu artificială.

 

Răspunsurile se află în programul genetic pe care îl conține virusul. 60% din bolile infecțioase cunoscute și 75 % din bolile noi, emergente sau re-emergente la om, au origini animale.

SARS-CoV-2 este cel mai nou dintre cele șapte coronavirusuri găsite la om, toate provenind de la animale, fie de la lilieci, șoareci sau animale domestice.

  • 4 tipuri de coronavirusuri, care afectează omul, provoacă viroze comune. Două dintre acestea, au fost descrise în 1966, alte două în 2005.
  • În prezent, sunt și 3 tipuri noi de coronavirus: SARS COV1, MERS și SARS COV2.

 

SARS COV-2 nu a fost creat în laborator. Dovezile. Programul genetic sau „genomul” SARS-CoV-2 a fost secvențiat și împărtășit public de mii de ori de oamenii de știință din întreaga lume. Dacă virusul ar fi fost conceput genetic, într-un laborator, ar exista semne de manipulare. Aceastea ar include dovezi ale unei secvențe virale existente – adică un fel de coloana vertebrală a noului virus – și elemente genetice evidente, inserate (sau șterse). Dar nu există astfel de dovezi!

Este foarte puțin probabil ca orice tehnici utilizate în ingineria genetică să nu lase o semnătură genetică, cum ar fi bucăți specifice de cod genetic. Ca și cum un hacker ar crea un program fără să lase nicio urmă. Imposibil.

 

SARS-CoV-2, evoluția naturală

  • Genomul SARS-CoV-2 este similar cu cel al altor coronavirusuri de lilieci, precum și cu cel al pangolinelor, toate având o arhitectură genomică globală similară.
  • Diferențele dintre genomul acestor coronavirusuri prezintă modele naturale tipice evoluției coronavirusului. Acest lucru sugerează că SARS-CoV-2 a evoluat dintr-un coronavirus sălbatic anterior.
  • Una dintre caracteristicile cheie care face ca SARS-CoV-2 să fie diferit de celelalte coronavirusuri este proteina „spike”, care se leagă de o altă proteină din exteriorul celulelor umane numită ACE2. Acest lucru permite virusului să se agațe și să infecteze o varietate mare de celule umane (peste 13 tipuri diferite de țesuturi). Și alte coronavirusuri au caracteristici similare, oferind dovezi că au evoluat în mod natural.

 

SARS COV-2 nu a fost creat în laborator. Dovezile. De la începutul pandemiei, virusul SARS-CoV-2 pare să fi evoluat în două tulpini distincte, dobândind adaptări pentru invazia eficientă a celulelor umane. Există dovezi că primele cazuri de COVID-19 au apărut în afara orașului Wuhan din China. Și nu au avut legătură cu piața orașului, unde se crede că a început pandemia. Dar aceasta nu este o dovadă a unei conspirații. Pur și simplu s-ar putea ca persoanele infectate să fi adus accidental virusul în oraș și apoi în piața. Aici, spațiul închis, aglomerat și umed a crescut șansele ca boala să se răspândească rapid.

SARS-CoV-2 nu este primul virus pe care l-am achiziționat de la animale și, cu siguranță, nu va fi ultimul.

 

Virusurile nu aparțin  lumii vii

  • Virusurile nu sunt vii. Ele conțin doar un program genetic. Ca să prindă viață, trebuie să se cupleze cu o celulă vie. Să se dezasambleze și apoi să se reasambleze folsind informația celulei vii.
  • Spre deosebire de virusuri, bacteriile – adică prim forma de viață celulară – sunt vii, trăiesc, au activitate metabolică – respiră, digeră, excretă, se mișcă.

 

 

 

Sursa: Polly Hayes, Universitatea din Westminster

 

Foto: pixabay.com/ro

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of