SARS COV-2 nu a fost creat în laborator. Dovezile. Toți oamenii de știință știu că noul coronavirus nu a fost creat într-un laborator. Aceasta în ciuda teoriilor conspirațiilor. SARS COV-2 a evoluat în mod natural și a trecut la oameni dintr-o specie animală, cel mai probabil un liliac. Cu alte cuvinte, are origine animală și nu artificială.
Răspunsurile se află în programul genetic pe care îl conține virusul. 60% din bolile infecțioase cunoscute și 75 % din bolile noi, emergente sau re-emergente la om, au origini animale.
SARS-CoV-2 este cel mai nou dintre cele șapte coronavirusuri găsite la om, toate provenind de la animale, fie de la lilieci, șoareci sau animale domestice.
- 4 tipuri de coronavirusuri, care afectează omul, provoacă viroze comune. Două dintre acestea, au fost descrise în 1966, alte două în 2005.
- În prezent, sunt și 3 tipuri noi de coronavirus: SARS COV1, MERS și SARS COV2.
SARS COV-2 nu a fost creat în laborator. Dovezile. Programul genetic sau „genomul” SARS-CoV-2 a fost secvențiat și împărtășit public de mii de ori de oamenii de știință din întreaga lume. Dacă virusul ar fi fost conceput genetic, într-un laborator, ar exista semne de manipulare. Aceastea ar include dovezi ale unei secvențe virale existente – adică un fel de coloana vertebrală a noului virus – și elemente genetice evidente, inserate (sau șterse). Dar nu există astfel de dovezi!
Este foarte puțin probabil ca orice tehnici utilizate în ingineria genetică să nu lase o semnătură genetică, cum ar fi bucăți specifice de cod genetic. Ca și cum un hacker ar crea un program fără să lase nicio urmă. Imposibil.
SARS-CoV-2, evoluția naturală
- Genomul SARS-CoV-2 este similar cu cel al altor coronavirusuri de lilieci, precum și cu cel al pangolinelor, toate având o arhitectură genomică globală similară.
- Diferențele dintre genomul acestor coronavirusuri prezintă modele naturale tipice evoluției coronavirusului. Acest lucru sugerează că SARS-CoV-2 a evoluat dintr-un coronavirus sălbatic anterior.
- Una dintre caracteristicile cheie care face ca SARS-CoV-2 să fie diferit de celelalte coronavirusuri este proteina „spike”, care se leagă de o altă proteină din exteriorul celulelor umane numită ACE2. Acest lucru permite virusului să se agațe și să infecteze o varietate mare de celule umane (peste 13 tipuri diferite de țesuturi). Și alte coronavirusuri au caracteristici similare, oferind dovezi că au evoluat în mod natural.
SARS COV-2 nu a fost creat în laborator. Dovezile. De la începutul pandemiei, virusul SARS-CoV-2 pare să fi evoluat în două tulpini distincte, dobândind adaptări pentru invazia eficientă a celulelor umane. Există dovezi că primele cazuri de COVID-19 au apărut în afara orașului Wuhan din China. Și nu au avut legătură cu piața orașului, unde se crede că a început pandemia. Dar aceasta nu este o dovadă a unei conspirații. Pur și simplu s-ar putea ca persoanele infectate să fi adus accidental virusul în oraș și apoi în piața. Aici, spațiul închis, aglomerat și umed a crescut șansele ca boala să se răspândească rapid.
SARS-CoV-2 nu este primul virus pe care l-am achiziționat de la animale și, cu siguranță, nu va fi ultimul.
Virusurile nu aparțin lumii vii
- Virusurile nu sunt vii. Ele conțin doar un program genetic. Ca să prindă viață, trebuie să se cupleze cu o celulă vie. Să se dezasambleze și apoi să se reasambleze folsind informația celulei vii.
- Spre deosebire de virusuri, bacteriile – adică prim forma de viață celulară – sunt vii, trăiesc, au activitate metabolică – respiră, digeră, excretă, se mișcă.
Sursa: Polly Hayes, Universitatea din Westminster
Foto: pixabay.com/ro
Leave a Reply