Oboseala se tratează cu apă

oboseala se trateaza cu apa

35 ml de apa ori greutatea dumneavoastră este regula de bun simț în privința cantității de apă necesare zilnic. Oboseala se tratează cu apă!

De ce nu se bea apă după efort?

Apa nu se bea, culmea, doar dupa efort intens. Atunci aveți nevoie de cantități infime. Inima funcționează pe baza unei balanțe între sodiu și potasiu. Echilibrul dintre cele două substanțe asigură funcția de pompă a inimii. Cu o cantitate exagerată de apă baută după efort, veți dilua brusc cantitatea de sodiu și potasiu din organism. Are efect imediat, negativ, pe mușchiul cardiac. În rest, puteți să beti oricât de multă apă vă doriți.

Ce înseamnă prea puțină apă?

Înainte să apară setea, e secretat hormonul anti-diuretic, care oprește diureza. Adică nu se mai produce urina. Prea puțină urină într-o zi sau cu o culoare mai închisă înseamnă, de fapt, că ați uitat să beți apă!. 35 ml de apa ori greutatea dumneavoastră este regula de bun simț în privința cantității de apă necesare zilnic. Un adult de 70 de kilograme x 35 ml – 2450 de ml de apă zilnic.

Creierul vrea apă. Oboseala se tratează cu apă!

Când vă simțiți obosiți, cel mai important este să beți apă, nu o băutură energizanta ori ceai ori cafea. Apa determină aproape instantaneu ficatul să arunce în circulație din depozitele de glicogen.
Aproximativ 200 de ml de glicogen se află depozitate în ficat – o cantitate mare. Glicogenul este o substanță organică cu o structură asemănătoare amidonului (dulce), care se găsește stocată ân ficat și în mușchi. Un pahar de apa băut la oboseala înseamnă că ficatul va arunca în circulația sanguina din depozitul propriu de glicogen. Prin sânge, creierul primește singura lui substanță de hrănire, care este… dulce.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of