Cum se falsifica mierea?

De ce nu expira mierea?

Mierea naturala contin enzime vii.Una dintre acestea, conduce la acid gluconic, care ofera PH-ul acid al mierii. In care nu se pot dezvolta bacterii.
In ea gasim cantiati mici de apa oxigenata, dar in procent suficinet incat sa nu permita dezvoltarea bacteriilor. Dintre toate specialitatile de miere, cea de mana are capacitate sa distruga microbe cu rezistenta mare – spre exemplu stafilococul auriu.

De ce e mai buna decat zaharul?

Zaharul contine 90% zaharoza, substanta formata dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza. Odata ce mancati zahar, in interior, acesta va fi spart in glucoza si fructoza. Adica in substantele pe care le foloseste organismul uman. Procesul este dificil si se face cu extrem de multe resurse biologice umane.
In reactia de spargere a zaharului se conduma calciul din sangele uman. Situatia defavorabila. De asemenea, se prodcu acizi in interiorul organismului, situatie de asemenea defavorabila.
Albinele preiau zaharoza din nectarul florilor, il prelucreaza si il tranforma in glucoza si fuctoza. Mierea contine 40% fructoza si 30 % zaharoza. Asadar oamenii, consumand miere, iau un zahar deja metabolizat. Si nu mai consuma resurse biologice incredibil de mari pentru metabolizarea acestuia.

Mierea de flori vs. miere de mana

Mierea de flori provine asadar din nectarul florilor.
Mierea de salcam are un gust mai dulce penr uca are mai multa fructoza. E si motivul pentr care cristalizeaza greu. Dintre toate specialitatile de miere de flori, cea de salcam e de calitate superioara, celelalte tipur ide calitatea I.
Mierea de rapita are mai multa glucoza si va cristaliza repede.

Mierea de mana sau de padure nu contine necarul florilor. Celebra miere de Manuka este un tip de miere de mana.
Mierea de mana provine din sucurile dulci pe care le gasesc albinele pe partile vii ale plantelor sub forma de picaturi dulci, tari, care curg.
Si are si o componenta animal. Pe funtele din paduri se gases niste paraziti- insect galben-verui care produc zaharuri. Sunt de fapt excrementele acestor insecte. De aceea, unele frunze din padure sunt lipicioase. Albinele vin si culeg aceste excremente dulci al insectelor. Car traesc ca paraziti in padure. Le metabilizeaza si apre mierea de mana.
Dintre toate tipurile, contine cei mai multi antioxidanti. De fapt, cu cat e mai inchisa la culoare, cu atat are mai multi antioxidanti.
Sursa de antioxidanti sunt polifenoloi. Acestia va apara de radicalii liberi, molecule instabile care pot forma molecule nedorite in organism.

Cel mai bun complex de minerale

Mierea este o sursa importanta de minerale. Adica substante dizolvate si transformate in saruri in fluidele corpului uman.
Mineralele din miere se asimileaza foarte usor. Calciu, potasiu si seleniu – pentru sistemul cardiovascular.
Fosfor pentru dezvoltarea copiilor si adolescentilor.Miere de mana contine de 6 ori mai multe minerale decat mierea de flori.
De asemenea, are toate vitaminele B, vitamina H si putina vitamina C.

Cum se falsifica mierea?

O miere cu peste 20% apa nu mai rezist in timp. Incepe sa fermenteze si apare mierea spumata, cu un miros usor de alcool. E usor detectabila.

In ea se poate adauga sirpp de zahar sau sirop de zahar invertit. Nu va putet ida seamad aceasta falsificate. In laborator, va iesi concentratie mare de zaharoza.
Laboratorul care face analize este aici: http://www.icdapicultura.ro/

Mierea naturala contine putin hidroximetilfurfural sau HMF. Acesta provine din trnsformare fructozei prin caldura. Fructoza piede o molecula de apa si rezulta hidroximetil furfural.
Mierea naturala are sub 10 mg per kilogram de hidrozimetil furfural. Cei care coloreaza sinetic mierea vor incorpora colorantul prin incalzire.
Tocmai incalzirea favorizeaza reactia de deshidratare a fructozei si astfel creste concentatia de hidroximetilfurfural.
Poate fi un indicator al mierii falsificate. Dar tot laboratoul il apreciaza.

O analiza costa putin peste 300 de lei si se face aici: http://www.icdapicultura.ro/

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of