Legumele cresc apărarea din nas

Apărarea din mucoase

Apărarea din mucoase. Cum să îmi fie bine în izolare la domiciliu? Mișcarea ține sistemul imunitar în condiții bune, atâta vreme cât stresul cronic, asociat pandemiei, îi împiedică două componente de bază. Iar legumele sunt baza de formare a armatei de apărare situate în mucoasa nasului.

Excluderea imună:

Imunoglobulina A secretorie se gasește în mucoasa nasului, în secreţii respiratorii, în lacrimi, salivă, secreţii gastrointestinale şi urogenitale. La nivelul nasului, această substanță se cuplează cu microbii, care vin prin aer. Și îi împiedică să adere la mucoasa respiratorie umană. Cuplându-se cu substanțele străine înseamnă că le recunosc în prealabil. Fenomenul se numește excludere imună. IgA reprezintă 10-15% din totalul imunoglobulinelor.

Apărarea din mucoase. Mișcarea:

IgA (apărare de barieră, situată în mucoase) este mai bună la persoanele care fac excerciții moderate. Dacă IgA este scăzut, riscul unei infecții respiratorii creste. Ce înseamnă exercițiu fizic în izolare? Înseamnă să faceți ture prin casă, să urcați trepte, să mișcați mâinile și picioarele, să săriți.

Apărarea din mucoase. Legumele

Imunoglobulina A secretorie e stimulată dacă aveți zilnic pe masă legume (fierte, crude, la cuptor). Fibrele din legume vor fermenta în intestin si, prin procesul de fermentare, rezultă acizi grași, Aceștia vor fi preluati de sânge. Odată ajunși în circulație, vor produce imunoglobulina A secretorie. Adică apararea din arborele respirator va fi mai mare. Legume (proaspete sau gătite), cereale, fructe (proaspete sau uscate) trebuie să existe în alimentația zilnică!

Cum descopăr cum stau cu imunitatea?

Prin 3 analize de sânge: hemoleucograma, imunograma și electroforeza. Nu luați haotic medicamente, care se dau fără rețetă, pe motiv că sunt imuno-stimulante. Imunograma are patru componente, adica patru clase de imunoglobuline:

Ig A – înseamnă capacitatea de apărare la nivelul mucoaselor

Ig E – arata statusul alergic

Ig M – este prima imunoglobulină secretată când sunteți amenințat de un agent infecțios. Ig M crește în infecții acute

Ig G – neutralizează toxinele produse de agenții infecțioși și arată că v-ați luptat cu un agent infecțios

Sursa: Cairn.info

Foto: klimkin de la Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of