OMS: Mituri COVID-19

COVID-19: Mituri. Fals sau adevărat

Organizația Mondială a Sănătății a publicat cele mai frecvente mituri care circulă zilele acestea în privința COVID-19. FALS sau ADEVĂRAT. Mituri COVID-19.

 

FALS sau ADEVĂRAT

COVID-19 nu se transmite în zonele călduroase. FALS!

Noul coronavirus poate fi transmis indiferent de zonă, indiferent de climă. Se transmite atât în zonele calde, cu umiditate crescută, cât și în zonele deosebit de reci. OMS ne spune să ținem cont de biologie. Temperatura normală a organismului uman variază între  36.5°C  și 37°C, indiferent de vreme!

Cel mai bun mod să vă protejați de COVID-19 este să va spălați frecvent mâinile. Și să nu atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile neigienizate în prealabil.

FALS sau ADEVĂRAT

COVID-19 moare după o baie fierbinte? FALS!

Temperatura normală a organismului uman rămâne între 36.5°C  și 37°C, indiferent cât de fierbinte e apa dușului. Un duș extrem de fierbinte poate să vă ardă pielea sau poate cauza probleme circulatorii. Cel mai bun mod să vă protejați de COVID-19 este să va spălați frecvent mâinile. Și să nu atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile neigienizate în prealabil.

Tânțarii transmit COVID-19. FALS!

Coronavirusul nu se transmite prin intermediul tânțarilor, ci doar prin fluidele respiratorii ale unei persoane infectate.

Uscătoarele omoară virusul. FALS!

Uscătoarele de mâini nu sunt eficiente împotriva CODIV-19. Cel mai bun mod să vă protejați de COVID-19 este să va spălați frecvent mâinile. Și să nu atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile neigienizate în prealabil. După ce vă spălați mâinile, utilizați un servețel de hârtie, care se aruncă într-un coș închis. Sau e corect să vă uscați mâinile la uscătorul cald.

FALS sau ADEVĂRAT

Apa de mare pentru spălături nazale protejează. FALS!

Nu există dovezi care să ateste că, dacă vă spălați nasul cu apă de mare, așa cum e recomandat în răcelile comune, sunteți protejat. Apa de mare nu previne infecțiile respiratorii.

Usturoiul previne infecția. FALS!

Usturoiul este un aliment sanogen, cu proprietăți antimicrobiene. Dar nu vă protejează de coronavirus.

FALS sau ADEVĂRAT

Antibioticele sunt eficiente. FALS!

Nu. Antibioticele omoară bacteriile și nu virusurile. COVID-19 este un virus. Totuși, dacă veți fi spitalizat din cauza pneumoniei produse de COVID-19, probabil veți primi și antibiotice, pentru că e posibilă suprainfectarea bacteriană.

 

Foto: MasterTux de la Pixabay

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of