Dietele keto duc la comă

Dietele keto duc la comă

Creierul se hrănește cu glucoză, pe care o luați din carbohidrați (glucide) – legume, fructe, cereale, miere. Nu le aveți in alimentație, organismul trece la planul B și începe să creeze corpi cetonici, o sursă alternativă de energie. Ce fac dietele keto? Dietele keto duc la comă.

 

Dietele ketogenice formate din proteine (carne, ouă) și în defavoarea carbohidraților ard grăsimile de depozit. Rezultă acizii grași liberi. Sunt oxidați în mitocondrii. Din reacție, apare coenzima A, carămida care stă la baza celor trei tipuri de corpi cetonici.

Aceste femonene bio-chimice complicate duc la scăderea rapidă în greutate.  Este principiul, aparent bun, al dietelor keto, ketogenice sau cetonice. Fac mai mult rău decât vă imaginați! Dietele keto duc la comă. Vezi explicațiile!

Cum fac rău?

După ce eliminați carbohidrații din mesele zilnice (legume, fructe, cereale, miere), nu mai aveți glucoză suficientă în sânge. Creierul o cere.  Grăsimea corporală este arsă de către organism și sunt descărcați în circulație corpi cetonici în exces. Corpii cetonici se dozează în sânge și în urină. Vezi aici valorile!

Vă  puteți da seama, clinic, de valorile mărite, dacă respirația miroase a acetonă.

Corpii cetonici apar în exces în trei situații patologice:

  • diabet netratat
  • boli hepatice
  • boli renale

Cum apare coma?

Corpii cetonici în exces scad PH-ul sângelui. Se modifică, de fapt,  mediul intern (sânge, limfă, lichidul în care se scaldă celulele). Organismul uman vrea sa se echilibreze și își consuma din rezervele alcaline. Atât cât poate. În cazul în care continuați să consumați doar proteine (carne, ouă, pește) nu mai puteți să vă adaptați. Apare ceto-acidoza,  care poate să ducă la coma. În ceto-acidoză nu e posibila viața celulelor. Dietele keto duc la comă.

În lipsa dietelor aberante de tipul doar carne, doar ouă, doar proteine, corpii cetonici în cantități mici, pe care îi produceți, sunt luați de ficat și se muschi. Si transformați în energie.

De exemplu, în evoluție, produceam acești corpi cetonici ca formă de energie în perioade în care făceam foamea. Pentru că nu reușeam să vânăm sau să găsim rădăcinoase, miere ori fructe de pădure.

 

Slăbiți rapid prin:

  • reducerea porțiilor, pe care le considerați normale pentru dvs., la jumătate
  • menținerea alimentelor din toate grupele alimentare (carbohidrați, proteine, grăsimi)

 

Un kilogram în plus în suprafața corporală înseamnă  7000 de kilocalorii peste necesar. Indiferent că luați caloriile din proteine, grăsimi ori glucide.

Când reduceți un kilogram din masa corporală grasă înseamnă că reduceți caloriile, nu grupe mari alimentare – carbohidrați ori grăsimi.

 

Foto: Shutterbug75 de la Pixabay

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of