Detoxifierea nu se face cu medicamente, plante, diete.

Toxina este orice agent care produce un efect nociv asupra organismului. Adica asupra celulelor. Toxina produce un efect nociv asupra celulei dintr-un organ sau din tot organismul.
E nevoie sa scapati de ea. A scapa inseamna detoxifiere.

Avem organe care de ocupa cu detoxifiere. Cel mai mare este ficatul.
Contribuie la detoxifiere si plamanii, rinichii, pielea.

Ce face ficatul?
Detoxifierea se petrece la nivelul celului hepatice. Sangele preia nutrienti si alte substante posibil nocive din intestin. Apoi intra in contact cu receptorii celulelor hepatice, care citesc, chimic, fiecare informatie.
Ficatul nu stocheaza toxine, nu are aceasta capacitate, asadar e imposibil sa va spuna cineva sa detoxifiati ficatul.

Celula hepatica e mare si poate ‘’sa citeasca’’ mult sange. Sesizeaza asadar orice toxina si o prelucreaza pana la un nivel nepericulos pentru tot organismul.
In interuiorul ei vedem nucleu- care e creierul celulelor si care contine informatia genetica.
Tot in interior, are structuri de respiratie, de digestie si de excretie.
Structurile care fac aceste activitati metabolice se numesc lizozomi. Intre ei, gasim autofagozomii, adica structuri care recicleaza, chiar pentru celula hepatica, tot ce e bun. Si scapa de orice e inutil. Acest circuit se intampla permanent.
De asemenea, daca o structura din interiorul celulei imbatraneste, incepe procesul de construire a uneia noi. Ulterior, structura batrana este distrusa si inlocuita.
Autofagozomii sunt cei care digera la propriu structura veche, batrana.

De ce nu ne detoxifica medicamentele?
Orice medicament intra, din stomac, in circuitul sanguin si apoi va fi citit de celulele ficatului. Si va fi detoxifiat la acest nivel pana la un nivel acceptat de organism.
Asadar, cu cat mai putine medicamente inutile, cu atat mai bine.
Celula are un sistem de antioxidanti, construit sub forma unui scut strategic, care o apara de acesti produsi toxici. Glutationul e cel mai important antioxidant, situati chiar in celula hepatica, pe care o apara.

Ce inseamna detofixiere?
Raspunsul are patru parti: cat mai putine medicamente inutile, alimente naturale, aer curat si miscare.
Miscarea aduce mai rapid si mai mult oxigen la nivelul fiecarei celule. Avem 250 de tipuri celulare. Si peste 3 miliarde de celule.Fiecare are o functie precisa. Celulele de acelasi fel se aduna in organe.

Si acum ne uitam la detoxifierea promisa in reclame prin plante, medicamente naturiste, diete ori sucuri. Toate aceste promisiuni nu fac sens.
Spre exemplu, un medicament naturist va ajunge la ficat, la fi citit, chimic, de catre ficat si apoi … detoxifiat si eliminat prin urina. Asadar, biologic vorbind, ficatul nu poate fi detoxifiat, pentru ca aceasta e una dintre pricipalale lui functii. Si procesul se intampla permanent!

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of