Cum se ingrijeste pisica de apartament?

Chiar daca ești o persoana care are un program de lucru flexibil sau foarte incarcat, atunci cand pleci de acasa este bine sa ii lași un castronel cu mancare pisicii tale, indiferent ca ea sta in casa sau afara. În ceea ce priveste somnul, pisica are nevoie cel puțin de 16 ore de odihna.

 

Oboseala provoaca boli

Dacă o pisica nu este odihnita indeajuns, ea își va pierde din rezistentă si se poate îmbolnavi destul de ușor. O pisică bolnava trebuie sa fie îngrijita, deoarece nu se poate vindeca singura si daca nu este tratata la timp, problemele se pot agrava.

Frigul ii altereaza sanatatea

Pisicile sunt în general curate, ele îngropându-și nevoile de fiecare dată când se duc la litieră. Litiera trebuie curățată zilnic, pentru că o mare parte din boli și paraziți se dezvoltă în litieră. În privința îmbăierii, îți vei spăla pisicul doar dacă este necesar. Dacă ai o pisică care stă la curte, nu trebuie să o lași în ploaie deoarece poate muri de hipotermie. Pisica are un corp mic, care, atunci când începe să se răcească, poate genera o mare problemă. Chiar dacă un îi va face plăcere, este bine să o usuci cu un prosop sau cu feohn-ul, dar cu mare grijă să nu îi provoci arsuri.

Are nevoie de iarba

Deși sunt animale carnivore, pisicile mănâncă uneori iarbă, acesta fiind un medicament pentru ele. Lucrurile se complică atunci când pisica ta simte nevoia să mănâce „ceva verde” și dă iama în florile din ghiveci. Unele plante, precum begonia, azalea, aloe vera, dracaena, craciunita, etc, sunt toxice pentru pisici și pot cauza moartea acestora. Ca să previi aceste incidente neplăcute este bine să îi asiguri cantitatea necesară de iarba mâței. Această iarbă în combinație cu părul pe care pisica și-l înghite atunci cand se spală, ii permite să regurgiteze. Dacă părul nu este eliminat, se poate ajunge la ocluzie intestinală, care, dacă nu este depistată poate duce la moarte. Î

De aceea, pisica se perie în fiecare zi pentru a preveni ca părul să ajungă în stomac și chiar dacă la început nu va fi fericită, cu timpul se va învăța și îi va face plăcere să o perii. Pisicile de apartament au nevoie de un obiect pe care să își ascută gheruțele. Dacă nu are, ar fi bine să achiziționezi un astfel de obiect. Astfel vei evita ca mobilirul din toată casa să aibă de suferit.

Sursa: www.intreabaveterinarul.ro

Foto: Ilona Ilyés de la Pixabay

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of