Cum il pregatesc pentru veterinar?

Faceti o plimbare inainte de vizita la medicul veterinar! Asa poate sa urineze complet si sa nu aveti surprize in cabinet. Daca patrupedul a depus si efort fizic, va fi calm.

 

Are nevoie de cusca pentru transport

Dacă aveți un câine de talie mică, luați în considerare transportarea lui într-o cușcă, chiar dacă de obicei merge cuminte în lesă. O cușcă vă asigură că nu poate mușca, zgâria sau fugi dacă se sperie. De asemenea, vă va proteja câinele de alte animale de la cabinetul veterinar. Dacă animalul dvs. nu se simte bine sau șchiopătează, cușca îl va ajuta.

Dacă veți folosi o cușcă, asigurați-vă că este confortabilă, o haină veche în care este imprimat mirosul dvs. ar fi de asemenea o alegere bună. Câinele vă asociază pe dvs. cu siguranță și confort, astfel îl veți face să se simtă mai bine.

În sala de așteptare, mențineți câinele calm și sub control. Deși poate fi bucuros că întâlnește alte animale, ar fi mai bine să îl ține-ți deoparte. Oferiți-i atenție, vorbiți cu el pe un ton calm pentru a-l menține relaxat.

 

Pot sa ajut?

Când câinele dvs. urmează să fie examinat, întrebați dacă puteți ajuta ținându-l. Medicii și tehnicienii veterinari au foarte multă experiență cu animalele agitate sau speriate. Așadar, nu vă faceți griji, câinele dumneavoastră este pe mâni bune.

Clinicile și spitalele veterinare pot fi foarte aglomerate. Dacă vreți să petreceți mai mult timp discutând cu medicul despre câinele dvs. trebuie să faceți o programare pentru o consultație prelungită sau evitați orele de vârf. Clinicile veterinare sunt de obicei aglomerate dimineața devreme sau seara, când oamenii nu sunt la serviciu.

Mergeți cu câinele la medicul veterinar în mod regulat pentru controlul obișnuit și pentru cântărire. Nu doar că animalul dvs. se va obișnui cu vizita la cabinet, dar și medicul se va obișnui cu câinele dvs! Cu cât un medic îl vede mai des, cu atât mai mult va ști care sunt nevoile câinelui dvs.

 

Sursa: https://www.hillspet.ro/dog-care/routine-care/taking-your-dog-to-the-vet

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of