COVID-19: Helpline anti-axietate

COVID-19: Helpline anti-axietate

Vă e  frică de COVID-19? Aveți la îndemână primul help line anti-anxietate: 0374.456.420. COVID-19: Helpline anti-axietate. Vezi mai multe!

 

35 de voluntari oferă în acest moment suport. De asemenea, pentru o durată de 30 de minute, voluntarii oferă consuliere gratuită pentru prevenirea atacurilor de panică.

Cum gestionăm panica?

Ne ajută cu câteva detaliii psihologul, Yolanda Crețescu, fondatatoarea despreHUB:

Categoriile cele mai predispuse la axietate sunt:

  • adulții cu tulburări emoționale
  • copii

Iată câteva recomandări:

Stați calmi!

Respectați măsurile de igienă, respectați distanța de cel puțin un metru față de altă persoană, cât sunteți în public.

Toleranța la incertitudine înseamnă supraviețuire

COVID-19: Helpline anti-axietate. Toleranța la nesiguranță face parte din supraviețuire. Niciunul dintre noi nu știe ce se va întâmpla mâine. Indiferent de situație,  toleranța la incertitudine înseamnă supraviețuire  în fiecare clipă a vieții.

Cum acționăm?

Ne gândim, avem o emoție, urmează comportamentul. Gândurile în privința pericolului sunt reale.  Emoțiile în priovința pericolului generează comportamente de anxietate. Așa apar hormonii de stres permanent. Hormonii de stres, în special cortizolul eliberat pe perioade lungi,  scad apărarea imunitară. Adica tocmai apărarea anti-virală și anti-tumorală.

Cum? Hormonii de stres distrug potența limfocitelor T, care asigură apărarea le nivelul fiecarei celule. Sunt distruse de stresul cronic. Acesta poate apărea nu ca urmarea a unui frici de moment, adică sunteți pe stradă și vă speriați de o mașină. Stresul cronic înseamnă stresul zilnic! Mai exact, limfocitele T nu se mai diferențiază, sunt slab reactive.  Scade, simultan, o altă populație de celulele ale sistemului imunitar: Natural Killers. Este o degradare totală a sistemului imunitar și această degradare nu doare, nu dă semne. Nu puteți ști că sistemul imunitar suferă!

Păstrați rutina zilnică

Rutina zilnică are un efect pozitiv  asupra stării emoționale. COVID-19: Helpline anti-axietate: 0374.456.420.

 

Foto: Vitabello de la Pixabay

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of