Ceaiul verde inhibă acidul folic, necesar în sarcină

Acidul folic are o importanta majora inainte de sarcina, pentru ca prezenta lui in cantitate normala in organismul viitoarei mame reduce riscul de spina bifida.

 

Vorbim despre o malformatie fetala, un defect de inchidere osos la nivelul coloanei vertebrale cauzat de inchiderea incompleta in zilele 26-30 de sarcina a tubului neural embrionar. Apare in special in zona lombara, unde arcurile vertebrale ale uneia sau mai multor vertebre nu se sudeaza. Prin aceasta deschidere raman libere radacinile nervilor spinali si meningele, care nu sunt acoperite de piele.

Important de stiut, daca va programati o sarcina, suplimentele de acid folic se iau cu 3 luni inainte de momentul conceptiei. In aceste trei luni, incercati sa consumati, zilnic alt tip de ceai.

 

De ce contine multi anti-oxidanti?

Datorita modului de procesare al frunzelor de ceai. Imediat dupa recoltare, frunzele obtinute de la Camellia sinensis sunt trecute prin abur si uscate. Astfel, se inactiveaza enzima polifenol oxidaza, proces care mentine, de fapt, polifenolii, adica antioxidantii.

Polifenolii inseamna antioxidanti. In organismul uman, actiunea lor este sa previna formarea de radicali liberi. Acesti compusi, radicalii liberi, sunt molecule instabile, care pot face orice fel de paguba biologica. De aceea, e nevoie de antioxidanti din hrana. Sunt un fel de scut in calea radicalilor liberi. Polifenoli gasim in fructele rosii, in citrice, in mere, in frunzele de ceai verde si in alge. La nivel mondial, ceaiul verde este cea mai populara bautura dupa apa.

 

Concluzie:

Important! Daca va programati o sarcina, suplimentele de acid folic se iau cu 3 luni inainte de momentul conceptiei. In aceste trei luni, incercati sa consumati, zilnic ceai, dar nu ceai verde. Afecteaza metabolismul acidului folic in organism.

De asemenea, daca suferiti de anemie feripriva, ideal ar fi sa nu consumati ceai verde. Compusi din frunze interactioneaza cu absorbtia fierului hemic, singurul tip de fier care poate fi absorbit si folosit de catre orgsnimul uman.

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of