Caldura omoara spermatozoizii

Barbatii trebuie sa stea cat mai mult timp in aer liber. Aceasta deoarece asa isi protejeaza, evolutiv, spermatozoizii.

 

 

In viata intrauterina, testiculele coboara din abdomenul fatului pentru ca au nevoie de o temperatura mai mica.  Spermatozoizii sunt in siguranta.  Temperatura creste insa cand un copil tine aproape de zona genitala calculatorul. Sau orice fel de dispozitiv electronic.  Si afecteaza materialul genetic masculin, adica spermatozoizii.

Barbatii nu sunt adaptati pentru temperaturi mari in zona genitala. De aceea, materialului genetic ii este cel mai bine intr-un mediu rece.

 

Ce fac device-urile?

  1. In primul rand, orice dispozitiv electronic mareste temperatura langa suprafata corporala. De obicei, calculatoarele ori telefoanele sunt folosite aproape de zona genitala. Deci vor mari temperatura in zona.
  2. Apoi undele electromagnetice induc modificari endocrine, care au impact inclusiv pe fertilitate.
  3.  In al treilea rand, organidmul uman functioneaza ca o statie electro-chimica. Aceasta statie interactioneaza cu undele electromagnetice emise de telefon ori calculator, iar diviziunea  celulara poate incetini sau poate fi stopata. Se stie ca spermatozoizii au cicluri de 70 de zile. Dupa aceasta perioada, exista celule complet noi in glandele seminale. Diviziuna lor celulara poate fi stopata de undele electromagnetice. Depinde doar de timpul expunerii.

 

De aceea, e nevoie de pauza dupa o ora si jumatate petrecuta in fata calculatorului. Si de o scurta plimbare care raceste inclusiv zona genitala.

Din acelasi motiv termic, telefonul nu se tine in buzunarul pantalonilor.

 

Foto: Gerd Altmann de la Pixabay

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of