Cainele, cea mai buna terapie imuna

Un caine alaturi. Cel mai bun prieten, cel mai bun ajutor pentru sistemul imunitar.

 

 

 

Saliva cainelui este total diferita de cea umana. Si participa activ la prevenirea cariilor in cazul patrupedului. Saliva unui carnivor este alcalina, adica are un PH de 7,5 – 8. O baza. Aceasta spre deosebire de saliva umana cu un PH de 6,5, mediul perfect pentru caria dentara, in lipsa igienei. Datorita acestei conditii chimice, cainii fac mult mai rar carii spre deoserbire de specia umana. Cainii, si toate carnivorele.

Mai vedem o diferenta intre saliva umana si cea a unui carnivor. In cazul oamenilor, saliva are enzime digestive – amilaza salivara- asemanatoare enzimelor din interiorul pancreasului. Spre exemplu, in cazul nostru, odata ce mestecam glucide – fructe, legume, cereale, miere – incepem sa le digeram inca din cavitatea orala.

Nu acelasi lucru se intampla in cazul cainelui. Carnivorul nu are enzime digestive in saliva. Mancarea ajunge direct in stomac, de cel mai multe ori nemestecata. Stomacul si restul sistemului digestiv au capacitate sa digere bucati mari de hrana nemestecata.

Si inca un detaliu de fiziologie canina. Saliva cainelui contine substante antibacteriene. Cainele isi linge ranile tocmai ca sa le impregneze cu substante anti-microbiene.

 

Cum apare alergia la caine?

Alergia la caine este produsa de proteinele din saliva acestuia. 12 tipuri de proteine cu posibilitati alergice gasim in aceasta substanta. Cainii isi ling blana, proteinele din saliva raman pe firele de par si, in mod incorect, cei mai multi cred ca sunt alergici la parul cainelui, nicidecum la saliva acestuia.

 

Cum ajuta sistemul imunitar uman?

Saliva cainelui contine bacterii. Si saliva si parul cainelui, mai exact.  Bacteriile au in interiorul lor asa numitele  endotoxine. Se stie ca bacteriile au activitate metabolica – respira, mananca, excreta si, din toate procesele metabolice, rezulta endotoxine.

**

Aceste toxine ale bacteriilor prezente pe caine, in contact cu sitemul imunitar uman, determina un raspuns inflamator, un raspuns normal de aparare.

Raspunsul normal de aparare tocmai al… sistemului de aparare uman impiedica devierea acestuia spre raspunsuri aberante – asa cum gasim in alergii sau in boli auto-imune. Asadar, raspunsul uman este normal, antibacterian, dar simultan e un raspuns opus alergiei. Si astfel, permanent in contact cu un caine, sunteti, de fapt, feriti de boli alergice.

 

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of