Apa micelara protejeaza bacteriile bune din piele

Apa micelara protejeaza microbiomul sau bacteriile bune. Acestea sunt parte a sistemului imunitar uman.

 

Solutia cosmetica mentine intact stratul hidro-lipidic al pielii, locul unde se aflam miliarde de bacterii bune, Apa micelara reuneste apa plus fosfo-lipide, adica uleiuri care imita fosfo-lipidele din pielea umana.

 

De ce e mai buna decat demachiantul alcoolic?

Stim ca, daca punem intr-un recipient apa si ulei, uleiul se ridica in suprafata. Se separa aproape instantaneu de apa. Apa micelara contine atat apac at si ulei, dar ca sa nu se separe, integreaza micelii, grupuri de molecule care reusesc sa faca din acest produs cosmetic unul omogen.

Aceste molecule, numite micelii, sunt directe (intr-un solvent polar cum e apa) si micele inverse (intr-ul solvent apolar cum este uleiul). Dupa aceasta lectie de chimie, traducem informatia. Cand puneti apa micelara pe o discheta demachianta, nu deshidratati pielea si, in plus, ii mentineti intacta bariera hidro-lipidica. Apa micelara protejeaza bacteriile bune. In acelasi timp, apa micelara elimina grasimea in exces pe care a produs-o pielea, elimina factorii de poluare din mediu si toate impuritatile de peste zi.

Solutiile de demachiere pe baza de alcool deshidrateaza si deranjeaza microbii buni, care protejea pielea. Determina astfel reactii de aparare, adica inflamatie. Alcoolul poate produce microfisuri – adica inflamatie suplimentara. In special atopicii sufera aceste microfisuri. Atopicii sunt persoane predispuse genetic sa dezvolte dermatita atopica.

 

Apa micelara protejeaza microbiomul, adica bacteriile bune

In stratul hidro-lipidic al pielii, gasim miliarde de bacterii bune, care fac parte din sistemul imunitar uman. De fapt, sunt parte indispensabila din sistemul de aparare.

Gasim bacterii bune si in colon, un cavitatea orala ori in piele. De fapt, 1,5 kilograme din greutatea corporala inseamna fiinte microscopice, care ne apara.

Apa micelara nu deranjeaza bacteriile bune din piele, in timp ce va demachiati.

 

Bacteriile bune creaza PH-ul pielii

Aceste bacterii bune, pe care le gasim in stratul hidro-lipidic al pielii, au trei roluri:

  • in interiorul pielii, descompun grasimea
  • mentin PH-ul pielii la 5,5
  • dau informatii sistemului imunitar despre eventualii factori de poluare. Dar si despre microorganisme patogene (care produc boli).

 

Tratamente integrate in apa micelara

In apa micelara pot fi introduse,  in scop de tratament:

  • proteine necesare pielii
  • acid hialuronic
  • vitamine indispensabile celui mai mare organ al corpului uman, pielea

Din nou, apa micelara protejeaza bacteriile bune, adica microbiomul.

 

Leave a Reply

avatar
  Inscriete pt notificari  
Notify of